DE LAATSTE KEER DAT DIT ON-CHAIN SIGNAAL VERSCHEEN, VERZAMELDE DE BITCOIN 30% IN 2 MAANDEN…

Na een rally van $3.700 naar $10.000 in een paar maanden tijd, is de stijgende trend van Bitcoin de afgelopen weken gepauzeerd.

Het onvermogen van BTC om hogerop te blijven schommelen heeft een aantal verwachte minpunten achtergelaten.

Prominent goudzoeker Peter Schiff schreef onlangs op Twitter dat hij verwacht dat Bitcoin de $9.000 steun zal breken. Schiff voegde eraan toe dat hij nog steeds denkt dat de cryptocurrency verwikkeld is in een berenmarkt. Anderen hebben betoogd dat Bitcoin die er niet in slaagt de $10.000 weerstand te overwinnen, een doodsklok voor stieren is.

De gegevens aan de ketting vertellen echter een bullish verhaal.

DE GEGEVENS OVER DE KETEN LATEN ZIEN DAT DE BITCOIN ZICH IN EEN MACRO-„KOOP“-ZONE BEVINDT.

Bitcoin bevindt zich in een fase van macroaccumulatie, volgens de chief executive van het crypto-dataplatform CryptoQuant (CQ).

Ki Young Ju deelde de onderstaande grafiek op 13 juli. Het laat zien dat een van de indicatoren van zijn bedrijf suggereert dat omdat Bitcoin zich in een accumulatiefase bevindt.

We zitten in de #BTC accumulatie fase. Het 30- en 90-dagen voortschrijdend gemiddelde verschil in de reserve van alle beurzen vertegenwoordigt het neerwaartse risico. Het bereikte een recordlaagte in mei van dit jaar en ligt nog steeds onder nul.

Dit is belangrijk voor de stierengevechtzaak, volgens de industriemanager.

Hij legde uit dat sinds 2015, wanneer deze indicator een signaal geeft voor accumulatie/kopen (nul geraakt of in het negatief gevallen), Bitcoin goed presteerde in de maanden daarna.

Voorafgaand aan de rally van $1.000 tot $20.000 viel de indicator in het nadeel. En het markeren van de onderkant van de 2015 berenmarkt was ook een periode van accumulatie.

Als we kijken naar de geschiedenis van Bitcoin sinds 2015, kunnen we zien dat wanneer het nul raakt of negatief wordt, het neerwaartse risico afneemt, wat betekent dat de accumulatiefase,“ legde Ki Young Ju uit.
Zelfs recentelijk heeft deze indicator zijn potentie. Voordat de Bitcoin 30% van de $6.000 en $7.000 tot $10.500 in 2020 bijeenkwam, flitste deze zelfde wisselreserve-indicator een „koop“.

DIT WORDT BEVESTIGD DOOR DE ANDERE SIGNALEN AAN DE KETTING…

CryptoQuant’s wisselreserve-indicator is verre van het enige on-chain signaal dat suggereert dat BTC een periode van bullish price action ingaat.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, merkte on-chain analist Philip Swift op dat het Dynamic Range NVT-signaal in mei een bullish fase inging. De indicator wordt een „prijs/loon-verhouding voor Bitcoin“ genoemd.

Dynamic Range NVTS sluit zich af boven de onderste groene band. Dit is een hoge tijdsspanne bullish. Het vorige NVT-signaal verloor zijn effectiviteit in de loop van de tijd. Deze versie met dynamische banden is veel nuttiger als een oververkochte/overgekochte tool voor strategische investeringen,“ schreef Swift.

Weken later merkte dezelfde analist op dat het percentage van alle Bitcoin in omloop dat in een jaar niet is verhuisd, 62% overschreed. Dit is een nieuw record, dat naar historische maatstaven suggereert dat een stierenloop in de buurt komt.